Cizîra Botan zafer halayına durdu

DEM Parti’nin binlerce kişinin katılımıyla Cizîr’de gerçekleştirdiği kutlamada konuşan ilçenin belediye eşbaşkanları zaferi Şirnex halkına adadı.

CIZÎRA BOTAN'DA SEÇİM KUTLAMASI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Cizîr (Cizre) ilçe örgütü, seçimlerde elde ettikleri başarıyı kutladı. İlçe binası önünde toplanan binlerce kişi, havai fişekler, meşaleler eşliğinde kutlama yaptı. Halaya duran binler, “Bijî berxwedana Cizîrê” sloganı attı.

Yusuf Temel’in ailesinin gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan kutlamada konuşan DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Nurcan Altürk, “Onurlu, başı dik direnişimiz hayırlı ve kutlu olsun. Dün Şirnex’te büyük bir talan çıkardılar. Hırsızlar, hilekarlar el ele vererek belediyemizi aldılar. Şirnex halkına inanmayanlar Türkiye metropollerinden otobüslerle askerleri taşıdılar. Bizler halkımıza inanıyoruz ve onlara güveniyoruz. Şirnex’te, Elkê de kazandık. Halkımıza minnettarız. Zaferimiz kutlu olsun” dedi. Ardından konuşan DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkan adayı Berivan Kutlu, “Kurdistan’ın gülü, direnişin tarihi çok yaşayın. Hırsızların yakasını bırakmayacağız. Şirnex’ın kara yüzlülerini teşhir edeceğiz” diye belirtti. 

‘SİZ TUFANSANIZ, BİZLER DE NUH’UN GEMİSİYİZ’

Cizîr Belediyesi Eşbaşkanı Abdürrahim Durmuş da kazandıkları zaferi kutlayarak, “Bu zaferi Kürt halkının iradesini talan eden, halkımızın iradesini gasp edenlere karşı kazandık. Cizîr huzur ve zaferin yeridir. 8 yıldır Cizîr ve Kurdistan talan ediliyor. Toprağımızı talan edenlere diyoruz; eğer siz tufansanız, bizler de Nuh’un gemisiyiz. Sizler karanlıksanız bizler de aydınlığız. Cizîr’in aydınlığı hepimize kutlu olsun. Özgür ve yeni bir yaşam inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Devletin Kürt halkının iradesini tanımadığını söyleyen Durmuş, “Kürt halkının iradesinden korkuyorlar. Bizler, buradayız ve varız. Talanla değiştirmek istediğiniz irademizi size vermeyeceğiz. İrademizi teslim etmeyeceğiz. Bu sizin sonunuz olacak. Şirnex, Cizîr, bütün Kurdistan kazandı” şeklinde konuştu.

‘DİRENENLERE BİN SELAM OLSUN’

Cizîr Belediyesi Eşbaşkanı Güler Tunç da “Bu zaferimiz yurtsever halkımıza bin defa kutlu olsun. Şirnex’te halkımızın iradesi gasp edildi. Halkımızın iradesi yok sayıldı. 8 yıldır Şirnex ve bütün Kurdistan’da özel savaş politikası yürütülüyor. Dün bütün hilelere karşı halkımız büyük bir direniş gösterdi. Herkes bilsin ki halkımız buradadır. Bu zaferimiz Şirnex halkına armağan olsun. Bin selam olsun dün bütün sokaklarda direnen halkımıza” dedi.

Kutlama, “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana zindana”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ve çekilen halaylarla son buldu. 

 

SILOPIYA VE HEZEX

 

DEM Parti Şirnex’in Silopiya (Silopi) ve Hezex (İdil) ilçelerinde de kutlamalar gerçekleştirdi. İlçe binaları önünde yapılan kutlamaya Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ve DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkan adayı Turan Saltan’da katıldı. Havai fişekler patlatıldığı şölende, yurttaşlara hitap eden Silopiya ve Hezex Beldiyesi ebaşkanları, teşekkür etti. Halkçı belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yöneteceklerini belirten eşbaşkanlar, ilçeleri halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.